نمونه دادخواست بطلان عقد اجاره | وکیل تهران

در این مقاله یک نمونه دادخواست بطلان عقد اجاره برای شما پیش‌نویس گردیده است.

خواسته‌های نمونه دادخواست بطلان عقد

  1. اعلام بطلان قرارداد اجاره عادی شماره … مورخ ….  به جهت عدم رعایت مقرره قانونی مربوطه (تبصره یک ماده ۴۴ مکرر قانون بهره برداری از جنگل ها و مراتع مصوب ۱۳۴۸/۰۱/۲۶ )
  2. مطالبه کلیه خسارات قانونی از جمله هزینه‌های دادرسی و حق‌الوکاله وکیل

بطلان عقد اجاره مزرعه

بطلان عقد اجاره مزرعه

۱. موکل (شرکت …) در مورخه ۹۶/۷/۲۰  به موجب قرارداد عادی شماره …  یک دامداری در مزرعه …. به مساحت ۲۰ هکتار  را از شرکت …. به مدیریت عاملی آقایان سعید … و احمد ….(مدیر عامل و عضو هیئت مدیره) به عنوان موجر، از تاریخ ۹۶/۷/۲۰ لغایت ۹۷/۲/۳۱ به مدت یک سال اجاره می‌نمایند و ملک از مورخه ۹۶/۷/۲۱ در تصرف موکل بوده و به اذن موجر اقداماتی را جهت بهره‌برداری بهتر از ملک در انجام داده‌اند که هزینه‌های گزافی را برای ایشان به بار آورده است.

۲. حسب توافقات، موکل بابت ۱۲ ماه اجاره ۱۲ فقره چک صادر و در اختیار موجر قرار داده است. متاسفانه بعد از انعقاد قرارداد و تحویل تمام چک‌های اجا/ره یکساله و اقدامات مورد اشاره در بند یک، موکل /متوجه می‌شوند که موجر حق اجاره و واگذاری پروانه‌ی چرا را به استناد تبصره یک ماده ۴۴ مکرر قانون بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع مصوب ۴۸/۱/۲۶ نداشته‌اند و با علم به این موضوع به صورت غیرقانونی و تخلف از دستور صریح قانون، اقدام به تنظیم اجاره با موکل نموده‌اند.

نمونه دادخواست بطلان عقد اجاره

تبصره ۱ ماده ۴۴ مکرر مقرر می‌دارد:

«واگذاری حق استفاده از پروانه‌ی چرا به هر نحو از طرف صاحب پروانه به دیگری و یا دریافت وجه یا هر نوع مالی به عنوان واگذاری پروانه و یا حق علف چرا یا حق عبور یا به هر عنوان بابت استفاده از مرتع موضوع پروانه، ممنوع است و مرتکب به حبس تأدیبی از شش ماه تا دو سال محکوم‌ خواهد شد.»

۳. با اینکه مورد اجاره در تصرف موکل بوده اما جهاد کشاورزی مانع استفاده موکل گردیده و درب ورودی مورد اجاره، پلمپ شده است و عملا ملک غیر قابل استفاده گردیده است و موجر نیز دو فقره از چک‌های موکل بابت اجاره بها را وصول نموده‌اند.

نظر به اینکه موجر قانوناً اجازه انتقال موضوع اجاره و انعقاد قرارداد اجاره را تحت هیچ عنوان با موکل نداشته و جهت انعقاد اجاره مانع قانونی از ابتدا وجود داشته و قرارداد اجاره از ابتدا باطل بوده و موجر با علم به این موضوع با حیله و تقلب موکل را فریب داده و قرارداد اجاره‌ای سنگین با مبلغ هنگفت با ایشان منعقد نموده‌اند، لذا جهت جلوگیری از تضییع حقوق موکل تقاضای اعلام بطلان قرارداد اجاره به جهت عدم امکان استفاده از آن و وجود مانع قانونی در استفاده از موضوع اجاره، از مورخه ۹۶/۷/۲۰ (تاریخ انعقاد اجاره) و نیز به دلیل عدم رعایت شرایط مقرر قانونی، مستندا به ماده ۴۷۰ قانون مدنی و سایر مواد مربوطه و حکم محکومیت خوانده به پرداخت کلیه خسارات قانونی مورد استدعاست.


نمونه دادخواست‌های بیشتر را در صفحه دعاوی ملکی ببینید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *